Moto Klub REBORN Dalmacija - Dobrodošli na internet stranice moto kluba REBORN iz Dugog Rata. Moto Klub REBORN Dalmacija - Dobrodošli na internet stranice moto kluba REBORN iz Dugog Rata. Moto Klub REBORN Dalmacija - Dobrodošli na internet stranice moto kluba REBORN iz Dugog Rata.
 Naslovnica arrow Novosti arrow Najnovije arrow U Dugom Ratu i Kaštelima motoristi su mladi i lipi
   Monday, April 22 2019
Glavni Izbornik
Naslovnica
O nama
Novosti
Članovi
Galerija
Kontakt
Blog
RSS Vijesti
Pitanja
Tražilica
Linkovi
Nasumična Slika
Admin

Blic Vijesti
Mi smo moto klub Reborn Dalmacija. Naše  zajedničko druženje i uživanje u vožnji motora, koji su nam i hobi i gušt, odlučili smo 'zaokružiti' osnovanjem MK Reborn koji je udruga građana s područja splitsko-dalamtinske županije čiji članovi, većinom ozbiljni i obiteljski ljudi, svojim zalaganjem i radom promiču razvitak i unapređenje moto sporta kao i turističku promidžbu svog kraja
 

U Dugom Ratu i Kaštelima motoristi su mladi i lipi PDF Ispis E-mail
Autor: Kaštelanka   
Utorak, 22 Travanj 2008
Bebač BajkerOvaj vikend nas čeka peti Reborn moto susret u Dućama. Uoči velike moto fešte red se je prisjetiti kako je sve to počelo (to će nam Jojo sve lipo ispričati na šanku) i osvrnuti se na fascinaciju dalmatinskih mladaca - motorima (to je s nama podjelila jedna Kaštelanka)...  U Dugom Ratu i Kaštelima motoristi su mladi i lipi. Svaki bebač nauči voziti već u kolicima. Razmaze ih lipe mlade mame, toliko da kolicima upravljaju bebci sami. "Vodi me iz crkve" prijete šuškalicom, bace na plač, dudom gađaju uokolo dok mama ne nauči dat gas i okretati ljevo-desno. Sljedi faza u kojoj mali puzavci spavaju s dvadesetak "hot wheels" autića, najdražeg bi-bi-a vozi apsolutno svugdje, kroz svaki obrok, prvo vozajući ga kroz juhu, pa kroz šumu od špinata i prije nego što naučio je trčat. U mistu dječaci voze trocikl, koji koriste da hajdučki čupaju fijoke s kikica i rasplaču šinjorine njihove generacije. Ubrzo sljedi četvorocikl, a kada eventualno tata skine pomoćne kotačiće, dječaci osjećajući se veliki, izljepe cijele ruke s gumenim tetovažama betmena i paukmena iz žvakaćih omotnica. VRrrooaarrr...

VVRRRRROOOOOAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRR...
 
U Dugom Ratu i Kaštelima motoristi su mladi i lipi
 
Koliko god napredak čovječanstva bija povjesno vezan uz otkriće kotača, toliko je  rast i napredak muškog diteta u naših ljudi simbiotično vezan uz more i motore

bejbi bajker

Piše: Jedna cura iz Kaštela :)
 
U bijelome svijetu motoristi se gledaju s visoka. S oštrog kraja anglo-saksonskog rafinjenog snobovskog nosa ili ruba naočala, jedini motoristi uočljivi na Zapadu su starci s dugim sjedim brkovima, pivskim trbušinama, umotani u sadističke crne kože od pete do cigarete nalik ronilačkim odjelima.
 
Bebač BajkerO motoristima na Istoku. Svi su vidjeli snimke iz Kine ili Vijetnama gdje uprkos planetarne gravitacije na običnoj motor-kozi koristeći istočnjačke boriličke vještine mali žgoljavi ljudovi uspjevaju prenositi 350 krletki kokoša, 18 morskih pasa, 599 falših Fuji foto-aparata, sve naravno bez poreza.
 
Jednom prilikom sretoh izvornog istočnjaka koji je znao nešto o pravim bijesnim zvjerima. To je bila jedinica kćerka indijskog bogataša što je majci za dišpet pred-organiziranom-braku, bez-izbora u mužu, obrijala kosu na nulu i jašila ogromnog Harleya, koju je, da bih spasila obiteljsko ime, mater uvatila za uši i unje nabola dva golema dijamanta kako bih se vidjelo da je to ipak dama.
 
No uglavnom jedini na istoku s pravim motorima, osim onih u japanskim manga crtićima di su opet ti isti zalutali hipi kao i na zapadu, oni su iz "Easy Rider" filma, i to sada očito ostarjeli.

 
U Dugom Ratu i Kaštelima motoristi su mladi i ljepi
 
Bebač BajkerSvaki bebač nauči voziti već u kolicima. Razmaze ih lipe mlade mame, toliko da kolicima upravjlaju bebci sami. "Vodi me  iz crkve" prijete šuškalicom, bace na plač, dudom gađaju uokolo dok mama ne nauči dat gas i okretati ljevo desno.
 
Sljedi faza u kojoj mali puzavci spavaju s dvadesetak "hot wheels" autića, najdražeg bi-bi-a vozi apsolutno svugdje, kroz svaki obrok, prvo vozajući ga kroz juhu, pa kroz šumu od špinata, ma i prije nego što naučio je trčat.
 
U mistu dječaci voze trocikl, koji koriste da hajdučki čupaju fijoke s kikica i rasplaču šinjorine njihove generacije. Ubrzo sljedi četvorocikl, a kada eventualno tata skine pomoćne kotačiće, dječaci osjećajući se veliki, izljepe cijele ruke s gumenim tetovažama betmena i paukmena iz žvakaćih omotnica.
 
Nauče padati da ne plaču i tad zažele bmx-ice, pa mountinbikice, uz put kojih i nauče vozit motor-koze. Pa malo skakuču po podhodnicima i velikim zdjelama s skateboardima, i pustu da im raste kosa, naučivši skakati na bmx-ici. 
 
E onda nabave skuter, obriju kosu, skupeći čopor teenagera sa skuterima iste boje, zajedno zuje. I kada poglavica stane oko maltezer-šetajuće djeve, onda stanu svi i režu s motorima ka' divljaci iz post-apokalilptičnog Mad Maxa. 
 
Polagano dignu cvike, pogledaju djevojku od pete do franzete, ispod koje dama naravno digne nos, i hladna kao zmija krene dalje
 
Zatim opet puste kosu i pilaju mater da nabivi mirisne šampone, kako bi kosa ostavila nezaboravan mirisni dojam curama koje voze straga svog prvog pravog motora.
 
Al bijući dalmatinci, genetički mršavi i žgoljavi judi, napokon shvate da nema bojega od odlaska u teretane koje su moralno mrzili kao skejteri, a sada, nu iz, piju proteine umjesto cedevite i jedu vola za doručak, a šest za ručak.
 
Kad se sjete kupiti si prvi pravi parfem, Yamaha, Kawasaki, Suzuki, ide uz to. Tada već dječaci su momci, ne, pardon, frajeri s frajerskim tetovažama. Onda im matere ne spavaju jer strepe po noći da ne padnu dečci, a dečci misle da padaju svi oko njih i to iz strasti za njima, pa se vozikaju do motopartija, i uvoze besplatno cure.
 
Bebač BajkerI varaju se da ih žele sve te dame, i nije da im se smješkaju samo da u uđu a da ne plate. No ako i kada primjete da sve cure u njihovom društvu nose crne kožne jakne i crne cvike, shvate da su se dokazali dovoljno. Stim ti isti Petar Pani iskopaju iz garaže onu staru rozoplavu mountinbikicu, poprave gumu, i vozikaju se cijeli vikend sretni po uzmorju.
 
Eventualno kada dobiju ženu, dicu, pasa, mačku i zlatnu ribicu, od silne sriće puknu ih te slavne krize srednje godine, kada obično kupe, još najmasniji motor ikada, najvejrojatnije Harleya. To je generalno pravilo… koje podnosi iznimke i aute.
 
Koliko god napredak čovječanstva bija povjesno vezan uz otkriće kotača, toliko je  rast i napredak muškog diteta u našeg čovika, dalmatinca, simbiotično vezan uz more i motore.


bejbi bajker

 

Zadnja Promjena ( Petak, 02 Svibanj 2008 )
 
« Prethodna   Slijedeća »

(C) 2019 Moto Klub REBORN Dalmacija .:. CMS: Joomla .:. Dizajn: Geesh .:. Prilagodbe: mbStudio