Moto Klub REBORN Dalmacija - Dobrodošli na internet stranice moto kluba REBORN iz Dugog Rata. Moto Klub REBORN Dalmacija - Dobrodošli na internet stranice moto kluba REBORN iz Dugog Rata. Moto Klub REBORN Dalmacija - Dobrodošli na internet stranice moto kluba REBORN iz Dugog Rata.
 Naslovnica arrow Novosti arrow Moto Vijesti arrow Pakleni jahači u Jelsi
   Monday, March 25 2019
Glavni Izbornik
Naslovnica
O nama
Novosti
Članovi
Galerija
Kontakt
Blog
RSS Vijesti
Pitanja
Tražilica
Linkovi
Nasumična Slika
Admin

Blic Vijesti
III. moto susret moto klub "Reborn Dalmacija je održao od 28. do 30. travnja u auto kampu "Raj" u Dućama. Kišilo je u svih šesnest no to nas, iako u manjem broju nego lani, loše vrijeme nas nije zaustavilo da se dobro zabavimo u Dućama. Više o fešti pročitajte --> ovdje
 

Pakleni jahači u Jelsi PDF Ispis E-mail
Autor: Mirko Crnčević /farosweb.hr   
Četvrtak, 28 Rujan 2006
Preko 2 000 bikera iz čitave Hrvatske, nekoliko europskih zemalja, SAD, pa čak i Australije, proteklog vikenda je s oko 1200 motora sudjelovalo na tradicionalnoj manifestaciji 9.th Sun riders meeting, koju je u prekrasnoj jelšanskoj uvali Zenčišće organizirao domaći MC 'Sun riders' iz Hvara. Bikeri i motoristi iz čak 67 klubova, pa i brojni 'free rideri', su zato iskoristili bablje ljeto i na Otok sunca stigli s najpozitivnijim namjerama, naravno s vrlo raznovrsnim, najčešće dorađivanim jurilicima, čoperima, kroserima, putnim motorima, trikeovima i sličnim vozilima. Hvarani su naprosto uživali u svoj toj ljepoti, kolorima MC 'Hels Angels'-a, 'Indinas'-a, 'Miners'-a i mnogih drugih ...

9th SUN RIDERS MEETING

DVIJE TISUĆE DOMAĆIH I STRANIH BIKERA OKUPILO SE NA OTOKU SUNCA

Piše: Mirko Crnčević / www.farosweb.hr

Preko 2 000 bikera iz čitave Hrvatske, nekoliko europskih zemalja, SAD, pa čak i Australije, proteklog vikenda je s oko 1200 motora sudjelovalo na tradicionalnoj manifestaciji 9.th Sun riders meeting, koju je u prekrasnoj jelšanskoj uvali Zenčišće organizirao domaći MC 'Sun riders' iz Hvara. Organizatori hvale Općinu Jelsa, da im je za razliku od obližnjeg Starog Grada ponovno izašla u susret, jer su njeni čelnici prihvatili činjenicu da se ovakvim skupovima zapravo produžuje turistička sezona i ostvaruju dodatni prihodi.

Bikeri i motoristi iz čak 67 klubova, pa i brojni 'free rideri', su zato iskoristili bablje ljeto i na Otok sunca stigli s najpozitivnijim namjerama, naravno s vrlo raznovrsnim, najčešće dorađivanim jurilicima, čoperima, kroserima, putnim motorima, trikeovima i sličnim vozilima. Hvarani su naprosto uživali u svoj toj ljepoti, kolorima MC 'Hels Angels'-a, 'Indinas'-a, 'Miners'-a i mnogih drugih, a među ikonografiji sklonim gostima bilo je i onih koji su ušli u sedmo desetljeće života. Kad se govorilo o mlađim ljubiteljima paklenih mašina svi su isticali devetogodišnjeg Ivana Vrankovića iz Svirča, i njegov 'Tori', koji može razviti brzinu i do 40 kilometara na sat. Čak s dalekog kontinenta Australije u Jelsu je preko Londona svojim 'BMW'-om (R1200 Adventure) doputovao Nick Božiković, čiji su roditelji porijeklom baš iz Poljica na otoku Hvaru.

Sunčani jahači su ove godine po prvi put ugostili kolege iz Srbije i Crne Gore, među njima i čuvenog Ljubu bikera iz Beograda, aktualnog predsjednika Moto saveza Srbije. S njim je doputovao i Ljubiša Bajić - Baja, predsjednik MC 'Slow wheels' iz Valjeva, koji kaže da se u Lijepoj našoj osijeća izuzetno dobro, jer bikeri naprosto ne poznaju granice. Ovim gostovanjem su zapravo otvorili put za masovnije dolaske na moto skupove u Hrvatskoj, dok hvarskom primjerice već deveti put nazoče i članovi MC 'Neretva' iz Mostara, predvođeni Željkom Martinovićem.

Upravo je on, dakle, biker koji ljubi crveno-bijelu boju, predvodio nezaboravni defile do Starog Grada, Vrboske i natrag u Jelsu. Ljudi su jednostavno virili iza svakog kantuna i pozdravljali vozače brojnih Kawasakija, Yamaha, Harleya, Suzukija, Hondi i tko bi znako kakvih ne makina. A kad bi se noć spuštala na scenu su dolazili rock i country blues sastavi - 'More-Less', 'Phirane' i 'Pixies'. Dobra spiza se zalijevala uglavnom pivom, a bikerska zabava ne bi bila prava da u subotu navečer nije priređen i 'girls show'. Vozači motora su na čas sve zaboravili, prepustili su se čarima atraktivne stiptizete, a Stjepko Jeličić - Kabina, predsjednik kluba organizatora, je prigodom podjele priznanja i poklona iznio da je 'meeting' prošao bez ikakvih ekscesa, pa se stoga dogodine na našem najsunčanijem škoju može očekivati barem dvostruko više bikera i motorista.

Zadnja Promjena ( Utorak, 01 Svibanj 2007 )
 
« Prethodna   Slijedeća »

(C) 2019 Moto Klub REBORN Dalmacija .:. CMS: Joomla .:. Dizajn: Geesh .:. Prilagodbe: mbStudio