Moto Klub REBORN Dalmacija - Dobrodošli na internet stranice moto kluba REBORN iz Dugog Rata. Moto Klub REBORN Dalmacija - Dobrodošli na internet stranice moto kluba REBORN iz Dugog Rata. Moto Klub REBORN Dalmacija - Dobrodošli na internet stranice moto kluba REBORN iz Dugog Rata.
 Naslovnica arrow Novosti arrow Moto Vijesti arrow Pakleni jahači u Jelsi
   Wednesday, January 23 2019
Glavni Izbornik
Naslovnica
O nama
Novosti
Članovi
Galerija
Kontakt
Blog
RSS Vijesti
Pitanja
Tražilica
Linkovi
Nasumična Slika
Admin

Blic Vijesti
Moto klub Reborn postoji od 2001. godine, kada je došlo do raspada MK Uspomena. Većina članova kluba se odlučila za stvaranje novog kluba s novim imenom i tako je rođen - REBORN. Od tada (a i otprije ;-)) guštamo u zajedničkom druženju i u vožnji motora ...
 

Pakleni jahači u Jelsi PDF Ispis E-mail
Autor: Mirko Crnčević /farosweb.hr   
Četvrtak, 28 Rujan 2006
Preko 2 000 bikera iz čitave Hrvatske, nekoliko europskih zemalja, SAD, pa čak i Australije, proteklog vikenda je s oko 1200 motora sudjelovalo na tradicionalnoj manifestaciji 9.th Sun riders meeting, koju je u prekrasnoj jelšanskoj uvali Zenčišće organizirao domaći MC 'Sun riders' iz Hvara. Bikeri i motoristi iz čak 67 klubova, pa i brojni 'free rideri', su zato iskoristili bablje ljeto i na Otok sunca stigli s najpozitivnijim namjerama, naravno s vrlo raznovrsnim, najčešće dorađivanim jurilicima, čoperima, kroserima, putnim motorima, trikeovima i sličnim vozilima. Hvarani su naprosto uživali u svoj toj ljepoti, kolorima MC 'Hels Angels'-a, 'Indinas'-a, 'Miners'-a i mnogih drugih ...

9th SUN RIDERS MEETING

DVIJE TISUĆE DOMAĆIH I STRANIH BIKERA OKUPILO SE NA OTOKU SUNCA

Piše: Mirko Crnčević / www.farosweb.hr

Preko 2 000 bikera iz čitave Hrvatske, nekoliko europskih zemalja, SAD, pa čak i Australije, proteklog vikenda je s oko 1200 motora sudjelovalo na tradicionalnoj manifestaciji 9.th Sun riders meeting, koju je u prekrasnoj jelšanskoj uvali Zenčišće organizirao domaći MC 'Sun riders' iz Hvara. Organizatori hvale Općinu Jelsa, da im je za razliku od obližnjeg Starog Grada ponovno izašla u susret, jer su njeni čelnici prihvatili činjenicu da se ovakvim skupovima zapravo produžuje turistička sezona i ostvaruju dodatni prihodi.

Bikeri i motoristi iz čak 67 klubova, pa i brojni 'free rideri', su zato iskoristili bablje ljeto i na Otok sunca stigli s najpozitivnijim namjerama, naravno s vrlo raznovrsnim, najčešće dorađivanim jurilicima, čoperima, kroserima, putnim motorima, trikeovima i sličnim vozilima. Hvarani su naprosto uživali u svoj toj ljepoti, kolorima MC 'Hels Angels'-a, 'Indinas'-a, 'Miners'-a i mnogih drugih, a među ikonografiji sklonim gostima bilo je i onih koji su ušli u sedmo desetljeće života. Kad se govorilo o mlađim ljubiteljima paklenih mašina svi su isticali devetogodišnjeg Ivana Vrankovića iz Svirča, i njegov 'Tori', koji može razviti brzinu i do 40 kilometara na sat. Čak s dalekog kontinenta Australije u Jelsu je preko Londona svojim 'BMW'-om (R1200 Adventure) doputovao Nick Božiković, čiji su roditelji porijeklom baš iz Poljica na otoku Hvaru.

Sunčani jahači su ove godine po prvi put ugostili kolege iz Srbije i Crne Gore, među njima i čuvenog Ljubu bikera iz Beograda, aktualnog predsjednika Moto saveza Srbije. S njim je doputovao i Ljubiša Bajić - Baja, predsjednik MC 'Slow wheels' iz Valjeva, koji kaže da se u Lijepoj našoj osijeća izuzetno dobro, jer bikeri naprosto ne poznaju granice. Ovim gostovanjem su zapravo otvorili put za masovnije dolaske na moto skupove u Hrvatskoj, dok hvarskom primjerice već deveti put nazoče i članovi MC 'Neretva' iz Mostara, predvođeni Željkom Martinovićem.

Upravo je on, dakle, biker koji ljubi crveno-bijelu boju, predvodio nezaboravni defile do Starog Grada, Vrboske i natrag u Jelsu. Ljudi su jednostavno virili iza svakog kantuna i pozdravljali vozače brojnih Kawasakija, Yamaha, Harleya, Suzukija, Hondi i tko bi znako kakvih ne makina. A kad bi se noć spuštala na scenu su dolazili rock i country blues sastavi - 'More-Less', 'Phirane' i 'Pixies'. Dobra spiza se zalijevala uglavnom pivom, a bikerska zabava ne bi bila prava da u subotu navečer nije priređen i 'girls show'. Vozači motora su na čas sve zaboravili, prepustili su se čarima atraktivne stiptizete, a Stjepko Jeličić - Kabina, predsjednik kluba organizatora, je prigodom podjele priznanja i poklona iznio da je 'meeting' prošao bez ikakvih ekscesa, pa se stoga dogodine na našem najsunčanijem škoju može očekivati barem dvostruko više bikera i motorista.

Zadnja Promjena ( Utorak, 01 Svibanj 2007 )
 
« Prethodna   Slijedeća »

(C) 2019 Moto Klub REBORN Dalmacija .:. CMS: Joomla .:. Dizajn: Geesh .:. Prilagodbe: mbStudio