Moto Klub REBORN Dalmacija - Dobrodošli na internet stranice moto kluba REBORN iz Dugog Rata. Moto Klub REBORN Dalmacija - Dobrodošli na internet stranice moto kluba REBORN iz Dugog Rata. Moto Klub REBORN Dalmacija - Dobrodošli na internet stranice moto kluba REBORN iz Dugog Rata.
 Naslovnica arrow Novosti arrow Najnovije arrow Ponovno rođeni
   Monday, April 22 2019
Glavni Izbornik
Naslovnica
O nama
Novosti
Članovi
Galerija
Kontakt
Blog
RSS Vijesti
Pitanja
Tražilica
Linkovi
Nasumična Slika
Admin

Blic Vijesti
Mi smo moto klub Reborn Dalmacija. Naše  zajedničko druženje i uživanje u vožnji motora, koji su nam i hobi i gušt, odlučili smo 'zaokružiti' osnovanjem MK Reborn koji je udruga građana s područja splitsko-dalamtinske županije čiji članovi, većinom ozbiljni i obiteljski ljudi, svojim zalaganjem i radom promiču razvitak i unapređenje moto sporta kao i turističku promidžbu svog kraja
 

Ponovno rođeni PDF Ispis E-mail
Autor: Željko Simunić   
Četvrtak, 20 Travanj 2006
Počeci Moto kluba Reborn Dalmacija iz Dugog rata datiraju iz 2001. godine kada je skupina od devet motorista s kolorima na leđima odlučila otići na moto susret na Hvar. Godine 2002. su se službeno registrirali, a 2004. će im ostati u pamćenju po prvom moto susretu koji su organizirali u auto kampu "Raj" u Dućama. Prošle su godine napravili još bolji party u "Raju" gdje su im u goste došli pripadnici čak 47 moto klubova iz Hrvatske i susjednih zemalja. Biker klub iz Dugog rata sada ima 10 članova i 7 stažista. Momci iz ovog kluba primjer su hrvatskih bikera - drže se prometnih pravila, dolaze na moto susrete, u korektnim su odnosima s drugim bikerima i sudjeluju u humanitarnim akcijama. Uglavnom se voze na motorima, a kao logistika im služi crni američki kombi Dodge Ram na kojem piše "Reborn to ride" ...

MOTO KLUB REBORN DALMACIJA IZ DUGOG RATA

Ponovno rođeni

Klub iz Dugog Rata postoji od 2001. godine. Sada imaju deset članova i sedam stažista, bave se humanitarnim radom i dosada su organizirali dva vrlo uspješna moto susretaPiše: Željko Simunić

Počeci Moto kluba Reborn Dalmacija iz Dugog rata datiraju iz 2001. godine kada je skupina od devet motorista s kolorima na leđima odlučila otići na moto susret na Hvar. Godine 2002. su se službeno registrirali, a 2004. će im ostati u pamćenju po prvom moto susretu koji su organizirali u auto kampu "Raj" u Dućama. Prošle su godine napravili još bolji party u "Raju" gdje su im u goste došli pripadnici čak 47 moto klubova iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Biker klub iz Dugog rata sada ima 10 članova i 7 stažista. Momci iz ovog kluba primjer su hrvatskih bikera - drže se prometnih pravila, dolaze na moto susrete, u korektnim su odnosima s drugim bikerima i sudjeluju u humanitarnim akcijama. Uglavnom se voze na motorima, a kao logistika im služi crni američki kombi Dodge Ram na kojem piše Reborn to ride.

Predsjednik kluba je Ante Lozić Lunja koji vozi Kawasaki VN 1500, a funkciju potpredsjednika obnaša Neno Pavić, vlasnik Honde CBR 600F. S njima smo popričali o klubu, a najprije nas je zanimalo zašto nose ime Reborn?

 Krenuli ispočetka

- Stavili smo to ime jer smo doslovce ponovo rođeni. Nakon nesuglasica koje smo imali u jednom drugom klubu, 2001. smo jednostavno krenuli ispočetka - rekli su nam Lunja i Neno.

- Kakva su vam pravila primanja u klub?

- Prvi je uvjet biti normalna osoba, imati A kategoriju i registrirani motor, a ne "bojler". Usto se naši pripadnici moraju kulturno ponašati na cesti i izvan nje. Nema šale kad se kolor nosi na leđima, tada je svaki od nas ambasador kluba i Dalmacije i mora biti primjer. To je stvar časti i poštenja, a drogašima i problematičnima su naša vrata zatvorena.

- Gdje se i koliko često sastajete?

- Uglavnom smo u garaži kod Joja. Tamo smo jednom mjesečno, premda se neslužbeno često družimo, istomišljenici smo pa odemo na piće u lokalne kafiće ili se vozimo skupa.

- Jeste li se dugo dogovarali kakav znak odabrati?

- Vrlo brzo smo odlučili na điletine staviti cestu, klip, tri leoparda kao simbol Dalmacije i krila što simboliziraju neograničenu vožnju. Hoćemo ozbiljniju udrugu

- Kakva je po vašem mišljenju situacija na moto sceni u Dalmaciji?

- Nažalost, scena je nikakva. United Bikers of Dalmacija (UBOD) je udruga od koje, čini se, neće biti ništa. Voljeli bi da se oformi neka organiziranije i ozbiljnija udruga na nivou Dalmacije. Sada klubovi djeluju samo za sebe i nisu svi u međusobnim kontaktima.

Reborn dalmacija- Aktivni ste i na humanitarnom planu. Što ste konkretno učinili dosada?

- Ponosni smo jako na taj segment našeg djelovanja. Godine 2004. smo Osnovnoj školi Jesenice Dugi rat darovali po dva videa i dva TV-a u vrijednosti od desetak tisuća kuna. Prošle smo godine donirali Udruzi žena oboljih od raka dojke u Omišu 12.000 kuna. Sada ćemo, u surednji sa Socijalnim vijećem općine Dugi rat, donirati novac za socijalno ugrožene obitelji.

Reborn na internetu

Kao što možete primjetiti, klub iz Dugog rata ima svoju stranicu koju možete pronaći na web adresi: www.mk-reborn.hr (stavite je u bookmark :-)). Na stranicama se mogu naći sve informacije o predstojećem MK Reborn Dalmacija partyu u kampu "Raj" u Dućama koji je na rasporedu od 28. do 30. travnja.

Zadnja Promjena ( Četvrtak, 20 Travanj 2006 )
 
« Prethodna   Slijedeća »

(C) 2019 Moto Klub REBORN Dalmacija .:. CMS: Joomla .:. Dizajn: Geesh .:. Prilagodbe: mbStudio